Cuinant Oportunitats

Programa de Formació d'Ajudants de Cuina i Cambrers

Projecte

¿Qui i qué?

Fundació Ciutadania Multicultural (FCM) neix a Barcelona en l’any 2005 amb l’objectiu d’aportar a l’acomodació d’immigrants i ciutadans nadius a través d’iniciatives educatives que promouen la cohesió social i iniciatives d’economia solidària que faciliten la inserció soci-laboral. Per aixó Mescladís va rebre el premi Josep M. Piñol 2007 com la iniciativa innovadora en la lluita contra l’atur, atorgat per la fundació Acció Solidària contra l´Atur.

Mescladís és un projecte social i sense fi de lucre de la Fundació Ciutadania Multicultural. Mescladís es proposa com

1) espai de sensibilització en temes relacionats amb la immigració i la diversitat, amb la cuina com eina de trobada intercultural

2) espai d’integració soci-laboral funcionant com restaurant-escola per a la formació d’ajudants de cuina i cambrers.

El projecte

Cuinant Oportunitats és un itinerari de formació en un entorn real professionalitzat, ja que els beneficiaris estan en contacte amb els espais gastronòmics de Mescladís oberts al públic. L’itinerari contempla la realització de:

– Formació

– Pràctiques professionals

– Seguiment i acompanyament al lloc de treball.

 Els participants recorreran un itinerari d’inserció basat en una formació tècnico-pràctica.

“Cuinant oportunitats” és un taller formatiu i laboral en gastronomia i hostaleria que vol oferir oportunitats a aquests col•lectius per a que puguin integrar-se al mercat laboral i participar així activament en la societat. Una integració verdadera requereix fer front a necessitats socials i econòmiques dels col•lectius  més vulnerables, per això la present iniciativa vol facilitar  l’accés a una feina de qualitat a través d’una formació intensiva i professional.

Aquest projecte  està englobat en el marc dels objectius de la Fundació Ciutadania Multicultural per fomentar la cohesió social i l’acomodació de les persones nouvingudes a través de la dinamització barrial i les activitats interculturals.

Entorn

Barcelona segueix sent una província que destaca per la seva gran oferta gastronòmica, sent un referent per la qualitat dels seus serveis en aquest sector. Tant per al turisme ,com per a la població local, l’ús d’aquest servei segueix ocupant un lloc important en el gaudi de les activitats d’oci, el que ha permès a aquest sector, seguir mantenint-se, a pesar dels canvis i dificultats que s’estan donant a nivell econòmic. Això reflecteix la necessitat del sector per renovar una tendència a la precarietat, per a contar amb una ocupació de qualitat.

Es torna a tenir en compte a les persones formades en l’ofici de la hosteleria, que esten motivades per aquest sector i que vulguin desenvolupar un futur itinerari de inserció relacionat amb aquesta activitat economica. Les possibilitats del sector hostaleria, ens permeten seguir manejant cert marge d’ocupació en aquest àmbit, això sí, incloent noves línies innovadores en la intermediació i orientació laboral, amb una formació de qualitat que permetin un ajustament entre les necessitats de la demanda i les posiblidades de l’oferta.

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: